BULDANLI ÇİFTÇİLERDEN ŞEVİK’E ZİYARET

“Çiftçinin yanındayız”

Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al ile yönetim kurulu üyeleri, Başkan Mustafa Şevik’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.  Çiftçinin yaşadığı sorunların farkında olduğunu belirten Şevik, “Buldan Belediyesi olarak tarımda yaşanan sorunlar için lokal çözümler üretebiliriz” dedi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’i makamında ziyaret eden Ziraat Odası Başkanı Muammer Al ile yönetim kurulu üyeleri, hayırlı olsun dileklerini ilettiler.  Başkan Al, başta Yenicekent turfanda üzüm üreticileri olmak üzere çiftçilerin sorunlarına değindi, destek istedi.

“Sıkıntıları biliyorum”

Buldanlı çiftçilerin yaşadığı sorunları bildiğini vurgulayan Başkan Şevik, “Bu sorunların çözümünde lokal çözümler üretebiliriz. Bu konuda belediye olarak çiftçimizin yanında yer alırız. Buldan tarımını kalkındırmak için kooperatifleşme başta olmak üzere birçok projemiz mevcut. Buldan’ın tarımını kalkındıracak projelerimizi, sizlerle paylaşarak hayata geçireceğiz” dedi.

Festivalde yerli ürünler de tanıtılacak
Başkan Şevik, bu yıl 28-29-30 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Buldan Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali ile ilgili hazırlıkların devam ettiğini belirterek, “Festivalimizi panayır havasından kurtaracağız.  Festivalimizde yalnızca geleneksel el dokuması ürünlerimiz değil, organik tarım ürünlerimizin de tanıtılmasına ağırlık verilecek. Bu konuda Ziraat Odası’nın da desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.

Ziraat Odası olarak festivale destek sağlayacaklarının sözünü veren Muammer Al, ziyaret sonunda Başkan Şevik’e   üzerinde Buldan Ziraat Odası’nın logosunun bulunduğu  duvar saati hediye etti.