Başkan Şevik, Kestane Deresi’nde incelemelerde bulundu
Mayıs 18, 2023
19 Mayıs törenlerle kutlandı
Mayıs 19, 2023

Başkan Şevik’ten 19 Mayıs mesajı


Buldan Belediye başkanı Mustafa Şevik, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının ve kurtuluş mücadelesinin ateşinin yakıldığı 104’üncü yılı dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Bağımsız Türkiye’nin, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı 19 Mayıs, bağımsızlığımız adına bir milat olmuştur” dedi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Milletin bağımsızlığının, yine milletin azim ve kararıyla kurtulacağına” inanan Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk milletinin muazzam irade gücünü harekete geçirdiği 19 Mayıs 1919’’un, bağımsız Türkiye’nin, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir milat olduğunu vurguladı.
Başkan Şevik mesajında, “19 Mayıs, vatanın bekası ve milletimizin geleceği için atılan tarihi bir adımdır. Zulme boyun eğmeyen, esareti kabul etmeyen bir milletin geleceği olan gençlerimizin, modern çağın gereklerine uygun olarak yetiştirilmesi için, Buldan Belediyesi olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluklarımızın bilinciyle çalışmaya devam ediyoruz. Gençlerimizin geleceğe emin adımlarla ve toplumsal faydalarımızı dikkate alarak ailesine ve ülkesine yararlı bireyler olarak yetişmeleri en büyük emelimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; Buldanlı hemşehrilerimizin, tüm gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarım” ifadelerine yer verdi.