15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Buldan’da, 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişiminin 3. yıllında  "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri düzenlenecek.  Buldan kaymakamlığı ve Belediyesi’nce düzenlenen etkinlikte, 15 Temmuz şehitleri saygıyla anılacak.

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla Buldan Kaymakamlığı ve Belediyemizce hazırlanan program akışı şöyle:

12 TEMMUZ 2019 CUMA
15 Temmuz’un çocuklar ve gençler üzerinde bilinç, şuur ve ruha dönüşmesi için  Kuran Kursu öğrencileri ile velilerin katılımıyla  15 Temmuz Şehitlerimizi Anma programı düzenlenecek.

Yer: Buldan Belediyesi Düğün Salonu

Saat:  11.00 ile 12.00 arası

14 TEMMUZ 2019 PAZAR

Prof.Dr. Mustafa Karataş’ın anlatımlarıyla, Sanatçı ve Sunucu Ahmet Kemal Bacak’ın programı ile 15 Temmuz Destanı, Şehitlerimize ve Gazilerimize anma etkinliği

Yer: Stadyum üzeri (Cumhuriyet Parkı yanı)

Saat: 21.00

15 TEMMUZ 2019 PAZARTESİ

Saat:  11.00’de Şehit Kabirliği ziyareti

Yer: Çarşı Camisi
Öğle namazına müteakip İlçe Müftülüğü,  mevlit programı gerçekleştirecek. Ayrıca okunan Hatm-i Şeriflerin duası yapılacak.

İkram: Buldan Belediyesi’nin pilav hayrı

ALANYAZI MEYDANI'NDAKİ ETKİNLİKLER
Yer: Alanyazı Meydanı

Saat : 20.00

-Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve günün mana ve önemini belirten konuşmalar

-Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmaları canlı takip edilmesi ve izlenmesiyle devam edecek olan etkinlik, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü anlatan kısa film gösterimleri ve slayt gösterilerle sona erecek,

-Etkinlik süresince Buldan Belediyesi tarafından vatandaşlarımıza ikramları olacaktır

16 TEMMUZ 2019 SALI
 Buldan ilçe Müftülüğü tarafından 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece Kuran-Kerim Tilavetiyle 00.13’de tüm camilerimizde sela okutulması ve dualarla etkinlikler sona erecek.

ETKİNLİKLERE DAVET

Alanyazı Meydanı ve Stadyum üstündeki meydanda gerçekleştirilecek olan 15 Temmuz etkinliklerine tüm Buldan halkını davet eden Buldan Belediye Başkanımız Mustafa Şevik,  15 Temmuz 2016'da, kahraman Türk milletinin bağımsızlık ve vatan aşkının asla test edilmemesi gerektiğini bir kez daha tüm dünyaya haykırdığını belirtti.

“TÜRK MİLLETİNDE KAHRAMANLAR TÜKENMEZ”

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, hain saldırıda, 249 şehidimizin, 2193 gazimizin gözünü kırpmadan ülkemizin bekası, cennet vatanımızın bağımsızlığı ve milletimizin refahı için canını ortaya koyduğunu vurguladı. Şevik, “İhanet çetesi FETÖ tarafından yapılan hain darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, hükümetimizin kararlı tutumu ve aziz milletimizin devletine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir. Adı ne olursa olsun tüm terör örgütleri ve odakları şunu asla unutmamalıdır;  Türk milletinde kahramanlar tükenmez, varoluşumuzdan bu yana bağımsızlığımıza kim göz koyduysa gereken cevabı almıştır” dedi.