Buldanlılar Alanyazı Meydanı’nda buluştu

Buldanlılar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıldönümünde 3 yıl önce olduğu gibi yine Alanyazı Meydanı’nda toplandı. 15 Temmuz'da şehit düşen kahramanlar için Kuran'ı Kerim tilaveti okundu, dualar edildi.

Alanyazı Meydanı’nda düzenlenen programa, Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Murat Sarı yaptı.

“Allah bu millete bir daha o günleri yaşatmasın”

Kaymakam Sarı,  üç yıl önce FETÖ Bölücü Terör Örgütü üyeleri tarafından yönetime ele geçirilmeye çalışıldığını,  demokrasiye darbe vurmak için gayret gösterildiğini vurgulayarak, “15 Temmuz’da, Sayın Cumhurbaşkanımızın, milletimizi meydanlara çağırmasıyla beraber vatandaşlarımız demokrasiye, bayrağa, vatanına sahip çıkmıştır.  Bu elim olaylar neticesinde 251 şehidimiz, 2196 vatandaşımız da gazi olmuştur. Milletimiz gösterdiği gayretle elini değil taşın altına, bedini tankın katlına koymuştur. Dosta düşmana vatanına, milletine demokrasisine bağlılığına göstermiştir. Bugün burada Buldanlılar olarak aynı istekle, aynı heyecanla aynı amaçla, bayrağımıza, ezanımıza, devletimize,  vatanımıza sahip çıkmak için toplandık. İlelebet bu arzu ve istek devam edecektir. Şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize ise uzun ömürler dilerim.  Allah  bu millete bir daha  o günleri yaşatmasın” dedi.

00.13'te selalar okundu

Açılış konuşmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması canlı olarak Buldanlılara izletildi.  15 Temmuz Gecesi’ne ait slayt gösterisi gerçekleştirildi.  İlçe Müftülüğü tarafından 15 Temmuz'da şehit düşen kahramanlar için Kuran'ı Kerim tilaveti dinletisi, duaların okunup şehitlerin şükranla anıldığı gece,  3 yıl önceki gibi saat 00.13’de  ilçedeki tüm camilerden selalar okundu.