Buldan’da Cumhuriyet coşkusu

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş, laik ve demokratik Türkiye hedefiyle ilan ettiği Cumhuriyet’in 96. Kuruluş yıl dönümü Buldan’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.  28 Ekim Pazartesi günü Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan kutlama etkinlikleri bugün İlçe Stadyumunda devam etti.

Makamında tebrikleri kabul eden Kaymakam Murat Sarı ile birlikte yürüyerek stadyuma gelen Belediye Başkanımız Mustafa Şevik,  törene katılan öğrenci, öğretmen, sivil toplum örgütleri ile vatandaşların bayramını kutladı.  Törene, Kaymakam Murat Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilçe protokol üyeleri ile belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı,  Kaymakam Murat Sarı’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, öğrencilerin şiir okuması, halk oyunları gösterileri ile devam etti.  Cumhuriyet konulu şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrenciler ile Cumhuriyet Koşusunda ilk üçe giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Öğrencilerin ellerinde Atatürk’ün kalpaklı fotoğrafının bulunduğu Türk bayrakları ile gerçekleştirdiği resmi geçit töreni protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.

İlçe Stadyumunda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı, katılımcıların hep birlikte  10. Yıl Marşı’nı okumasıyla sona erdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu,  belediyemizin akşam 19.45’te düzenleyeceği Fener Alayı ile devam edecek.