Güney Çevre Yoluna ilk kepçe vuruldu

Buldanlıların 90 yıllık hayalini gerçekleştirecek olan Çevre Yolu’na ilk kepçe vuruldu. Buldan’ı Alaşehir yoluna bağlayacak olan 4 kilometrelik Sabuncu Güney Kavşağı Çevre Yolu çalışmalarını yerinde inceleyen belediye Başkanımız Mustafa Şevik,  çalışmaların Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirileceğini şöyledi.

Buldan’ın 90 yıllık hayali  Sabuncu Güney Kavşağı Çevre Yolu çalışmasını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mustafa Şevik’e, Meclis Üyeleri ile Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri eşlik ettik Osmanlı döneminde ulaşımı sağlayan eski yolu, yeniden aktif hale getireceklerini söyleyen Başkan Şevik,  Buldan’ı Alaşehir yoluna bağlayacak olan 4 kilometrelik yolu yeniden açacak olmanın heyecanını yaşıyoruz dedi. BaşkanŞevik, “Bu yol 1930’lu yıllarda belediye başkanlığı yapan Talat Tarakçı’nın da projesi idi. Biz Çevre Yolu Projesiyle,hem rahmetli Talat Tarakçı’nın hayalini gerçekleştirmiş olacağız,hem de Buldan’ı İstanbul’a bağlayan ana yola ikinci bağlantı yolunu açmış olacağız” diye konuştu.

Yenimahalle’den geçen eski Alaşehir Yolu’nun genişletme çalışmalarının Belediye Fen İşleri müdürlüğü tarafından gerçekleştirileceğini söyleyen Başkan Şevik, “İki aracın rahatlıkla geçebileceği genişlikteki yolun bir kısmı kilitli taş ile döşenecek. Bir kısmını ise asfalt yapacağız. Üç adet köprü bağlantısı bulunan Çevre Yolu ile Buldan’ın ulaşımını kolaylaştıracağız” dedi.