Başkan Şevik’ten Berat Kandili mesajı
Mart 17, 2022
Çanakkale Zaferi törenlerle kutlandı
Mart 18, 2022

Başkan Şevik’ten 18 Mart Mesajı


Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıldönümü münasebetiyle yayınladığı mesajında, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin Türk tarihinde askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yazılış tarihi olduğunu vurguladı.
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107.yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “ Bu destan memleketin her köşesinden vatan uğruna bir araya gelerek Çanakkale’de buluşan, zor şartlarda savaşan, ancak azim ve kararlılığıyla dönemin teknolojik olarak güçlü ve donanımlı işgal kuvvetlerine karşı koyan, tarihinin her döneminde dünyaya ışık saçmış, esaret altında yaşamaktansa ölmeyi göze almış olan Milletimizin asla unutulmayacak bir başarısıdır” dedi.
Başkan Şevik, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bugün bizlere düşen görev ise, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal topraklara aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere güvenle devretmektir.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.’ sözlerinde ifadesini bulan bu zafer, aynı zamanda Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin de ölümsüzlük anıtıdır.
18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümünde, Anadolu’nun sonsuza kadar Türk vatanı olmasını sağlayan destansı zaferin kahramanları başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, gazilerimizin önünde saygı ile eğiliyoruz. Ruhları şad olsun.”