DENİZLİ İL UMUMİ HIFZISSIHHA MECLİS KARARI

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Hasan Karahan, başkanlığında olağanüstü toplanarak COVİD-19 tedbirleri hususundaki konuları görüştü.  Toplantıda alınan 10 maddelik karar şöyle:

1. İçişleri Bakanlığının 16.03.2020 tarihli Genelgesinde belirtilen umuma açık yerlerin geçici olarak faaliyetlerinin durdurulmasına yönelik gerekli uygulama ve denetimleri yapmak üzere kolluk ve zabıta görevlilerince denetimlere ağırlık verilecek.  Faaliyetine müsaade edilen lokanta ve restoranlarda müşteriler arasında en az bir metre olacak şekilde oturma düzeni almaları gerektiği hususunun işletme sahiplerine tebliğ edilmesine; ayrıca sorumlu ve görevli İl/İlçe Müdürlükleri ve sivil toplum kuruluşları ile sürekli koordinasyonun sağlanarak alınan karaların uygulanmasının günlük olarak ilgili kurumlarca takip edilecek.

2. Ganyan Bayi olarak faaliyetlerini sürdüren işletmelerin faaliyetlerinin devam etmesi, ancak bu işletmelerin içinde yer alan, vatandaşların toplu olarak yarış sürecini ve sonuçlarını takip ederek vakit geçirdikleri kafe, oturma alanı, vb yerlerin faaliyetlerinin engellenmesine, oteller bünyesinde bulunan SPA, hamam, spor merkezi, disko, vb faaliyetler durdurulacak.

3. İlimize Umre ibadetinden ve yurt dışından dönen vatandaşlarımızın dönüşlerinden itibaren 14 gün süresince acil sağlık durumu dışında evden çıkmamasına, ayrıca evdeki izlemlerinin takibinde sağlık personelinin yanı sıra İl Müftülüğü Umre grup görevlisi ve kolluk kuvvetleri tarafından ziyaret edilecekler.

4.  Her kurumun kendi alanındaki birimlere asmak veya personeline dağıtmak üzere ihtiyaç olduğu kadar afiş ve broşürü Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/internet sitesinden indirerek bastırmasına,ayrıca İlimiz Büyükşehir Belediyesince afiş ve görseller hazırlanarak uygun meydan ve caddelerde bulunan led tabelalarda ve billboardlarda asılacak.

5.            İnsanların bir araya gelerek toplanacağı organizasyonların, etkinliklerin, sokak ve bahçe düğünlerine izin verilmeyecek.

6. Cenaze törenleri ile ilgili olarak; İl Müftülüğünce cami hoparlörlerinden, belediye hoparlörlerinden  ilan edilecek cenaze defin işlemlerinin mümkün mertebe kalabalık ortamlar oluşturmadan yerine getirilmesi, taziye ziyaretlerinin toplu bir şekilde yapılmaması ve taziye evleri ile çadırlarının ortaya çıkarabileceği riskler nedeniyle kullanımına bir süre ara verilmesi için vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi hususunda uyarı anonslar yapılacak.

7. İlçeler arası ve şehir içi toplu taşıma araçlarına fazla yolcu alınmaması ve ayakta yolcu taşınmaması  için gerekli tedbirlerin alınarak trafik denetimleri artırılacak.

8. İlimiz genelinde kurulan pazar yerlerinden, açık olan pazar yerler kullandırılacak, kapalı olan pazar yerleri kullandırılmayacak.

9. Kurum ve kuruluşların alan dezenfeksiyon işlemlerinin belediyeler tarafından yapılacak.

10. Kamu kurum ve kuruluşları tarafından kendi kurumlarında kişisel hijyenin sağlanması amacıyla