15 Temmuz, törenlerle kutlandı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü,   demokrasi nöbetinin tutulduğu Alanyazı Meydanı’nda kutlandı.  Kutlama törenine, Kaymakam Murat Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  İlçe Emniyet Müdürü Levent Çetinkaya, Jandarma Karakol Komutanı Ayhan Köse,  MHP İlçe Başkanı Ahmet Özeşmen, Ak Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, İlçe Müftüsü Yasin Saadettin Yıldız, daire amirleri, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Covid-19 tedbirleri kapsamında ateşleri ölçülerek alana alınan vatandaşlar, sosyal mesafe kuralına uygun olarak oturdu.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan tören,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Millete Sesleniş konuşmasını izlenmesiyle devam etti. Ardından,  ilahiler okundu, sinevizyon gösteri gerçekleştirildi. Tören, saat 00.13’da ise ilçe genelindeki bütün camilerde sala verilmesi ve İlçe Müftüsü Yasin Saadettin Yıldız’ın 15 Temmuz’da şehit edilen 249 vatandaşımız ve tüm şehitlerimiz için okuduğu Kuran-ı Kerim ve dua ile sona erdi.