Can dostlar yeni yuvalarına kavuşuyor
Ağustos 28, 2023
Başkan Şevik’ten 30 Ağustos Mesajı
Ağustos 29, 2023

MHP Buldan İlçe Kongresi yapıldı


Milliyetçi Hareket Partisi Buldan ilçe başkanlığı kongresi yapıldı. Kongrede geçtiğimiz yıl MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin teveccühleriyle ilçe başkanlığına atanan İbrahim Aksüt, güvenoyu sağlayarak ilçe başkanı seçildi.

Buldan Belediyesi düğün Salonu’nda yapılan MHP İlçe Kongresi’ne MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Eskin, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Özgür Solak ile partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan kongrede güvenoyu sağlayarak MHP İlçe Başkanı İbrahim Aksüt, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin kongreler için gönderdiği mesajı okudu. MHP ve Cumhur İttifakı’nın, bu seçimlerde muvaffak olduğunu, Türk milletinin de “zillet ve hezimet siyasetine geçit vermediğini” belirten Bahçeli, ilçe teşkilatlarına mesajında;
” Biliniz ki hepinizle iftihar ediyor, hepinizi bağrıma basıyorum. Yenilenmiş kadrolarla, tazelenmiş umutlarla, tahkimi yapılan hedeflerle, perçinlenmiş birlik ve kardeşlik ruhuyla 31 Mart 2024 Seçimleri’ne hazırlanacağız, merkezi yönetimle yerel yönetimler arasında tam bir uyumun sağlanması için elimizden gelen her çabayı göstereceğiz. ‘2024’e Doğru, Diyar Diyar Anadolu’ temasıyla çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. ‘İstikrar ve Hizmet İçin, Uyumlu Yönetimle, Umutlu Geleceğe’ ulaşacağız. ‘Merkezden Yerele, İstikrarı Bozmadan Umuda Doğru’ yol alacağız. Bunları hep birlikte yapacağız ve elbette başaracağız” ifadelerine yer verdi.

BU HEYECAN DEVAM EDECEK
Konuşmasında 2023 Genel Seçimlerini hatırlatan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “28 mayıs seçmleri, Türkiye’nin çok partili siyasi hayata geçtiği 1946’tan bu yana çok önemli seçimlerinden biri idi. Kanaatimce çok önemli dönüm noktalarından bir tanesi. Ve Elhamdülillah Allah’ın izniyle, Cumhur İttifakı’nın paydaşlarının gayreti ve en önemli Türk Milleti’nin feraseti ve basiretiyle Cumhur İttifakı’nın lehine tecelli etti. Şimdi önümüzde Mahalli İdareler Seçimleri var. Necip Türk milleti bin yıldır, evvelki gün 952. Yılını kutladığımız Büyük Başbuğ Alparslan’ın Malazgirt zaferi ile Anadolu’nun kapılarını Müslüman Türk milletine açmıştır. Bu topraklarda bütün cihanda ses getiren Selçuklu ve Osmanlı hüküm sürmüş, arkasından da Osmanlı’nın tarih sahnesinden çekilmesiyle hem Balkanlar hem hinterlandımız İslam Coğrafyası ve Türk İslam coğrafyası dediğimiz atalarımızın anayurda hicret ettiği yurtta, esas yurtta, son yüz yılda çok büyük, hukuksuzluklar, kanunsuzluklar ve huzursuzluklar olmuştur. Cihandan Osmanlı’nın ve Türk hakimiyetinin çekilmesiyle son asırlarda Dünyamız farklı bir yöne evrildi. Artık dünyada siyasi gelişmeden tekrar Türk’ün ve Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya sahnesinde güçlü bir şekilde yerini alması ihtar ediyor. Neticede dünya yeniden şekillenme ve yapılanmaya girdi. Ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Osmanlı’dan sonra bu toprakların ebedi takipçisi olarak hakimiyetini tekrar dünyaya ilan etmelidir. Cumhur İttifakı ve Cumhur İttifakının iradesini tesis eden sayın Cumhur Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanımız Sayın dr. Devlet Bahçeli bu hassasiyeti farkına vararak Cumhur İttifakını tesis etmişler ve Türkiye’nin yeni Dünya ülkeleri içerisinde tekrar güçlü bir şekilde yeri almasında gayret sarf etmişlerdir. MHP ve Cumhur İttifakı kadroları ile bu yerel seçimde genel seçimde olduğu gibi, hem yereldeki hem de geneldeki istikrarını korumak acısından ve tekrar belediyelerde güçlü bir şekilde kazanacağını inanıyorum. Hem Cumhur İttifakı’nın belediye sayılarını, özellikle Ankara, İstanbul gibi büyük şehir belediyelerin tekrar Cumhur İttifakı’nın iradesine Aziz Millet’in tecelli ettireceğine inanıyorum” dedi.

GENEL BAŞKANIN MESAJI İYİ OKUNMALI
Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Özgür Solak ise konuşmasında MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin ilçe kongreleri için yayınladığı mesajının iyi okunması ve anlaşılması gerektiğini belirterek, “8 Ağustos’ta başlayan ve devam eden kongrelerin öncelikle hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ben sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin mesajının anlamanızı ve tekrar tekrar okumanızı tavsiye ediyorum. Bize çok önemli mesajlar vermektedir. Hassas olduğumuz konularda, nelere dikkat etmemiz gereken konularda bizleri uyarmaktadır. Bunu anlayabilirsek, başaramayacağımız hiç bir şey yoktur” diye konuştu.
MHP TÜRKİYE DEMEKTİR
MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ise konuşmasında Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türkiye demek olduğunu vurgulayarak, “ Ayırmadan, ayrışmadan yerelde iktidar, ülkede istikrar diyoruz. Cumhuriyetin 100.yılında Türk ve Türkiye yüz yılında. Bugün baktığımızda CHP’nin üst yönetimi Gazi Mustafa Kemal Atatürk7ün çizgisinden sapmıştır. Terör odaklarıyla iktisat bağı olan gruplarla siyaset dizayn etme ve Türkiye’yi şekillendirme derdindeler. Ancak gerek 14 Mayıs, gerekse 28 Mayıs 2. Tur Cumhurbaşkanlığı seçiminde aziz milletimiz buna imkan vermemiştir. Buna geçit vermeyecektir. Geçtiğimiz günlerde Buldan’daydım. Şehit kardeşimizin ailesinin acısı hepimizin acısıdır. Hepimiz aynı acıyı yaşadık ve göz yaşı döktük. Terörden arındırılmış, terörün yok olduğu bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti bizim hedefimizdir. Çok şükür ki vatansever kadrolarla, MHP ile Ülkücü ve Milliyetçi Hareket Parti ve Cumhur İttifakı ile sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli ve sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Cumhur İttifakının temini ve tesis edilmesiyle Türkiye’nin önü ve yolu açılmaya devam etmektedir. Biz daha güçlü, daha çağdaş, Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti idealini gerçekleştirmek için siyasetin içerisinde yer alıyoruz. Dünden bugüne Milliyetçi ve muhafazakar kordalar Buldan’da başarılı olmuştur. Bundan sonra da başarılı olacaktır. Buna inancımı tamdır” dedi.
“Sayın Genel Başkanımız bilge liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’den aldığımız emir ve talimatlar doğrultusunda ‘diyar diyar Anadolu’ diyoruz 2024’e doğru. 31 Mart 2024 yerel Seçimlerinde sizleri takdir ve teveccühü ile Aziz milletimizin büyük desteği ile Denizli’de MHP herkesin beklediğinin çok daha üzerinde belediyeyi çok farklı oyla alacak. Cumhur İttifakı başarı olacak. Denizli’de zillet ittifakı ile elde edilmiş başarısız CHP’li belediyeleri milletimiz sandığa gömecek.” Diyen İl Başkanı Yılmaz konuşmasını okuduğu Üstat Necip Fazıl’ın “Zindandan Mehmed’e Mektup” şiirinden

Mehmed’im, sevinin, başlar yüksekte!
Ölsek de sevinin, eve dönsek de!
Sanma bu tekerlek kalır tümsekte!
Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir!
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir!
Dizeleriyle bitirdi.
Buldan İlçe kongresinin ardından Belediye Başkanı Mustafa Şevik, MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve MHP kadroları Güney Kongresi’ne katılmak üzere ilçeden ayrıldı.