Kasaplar denetlendi

Buldan Belediyesi, halkın sağlıklı gıda maddeleri tüketmeleri konusunda titiz davranarak, denetimlerini  sürdürüyor.  Bu kapsamda, Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Veteriner Hekim Hayal İnci ile birlikte ilçe merkezinde faaliyet gösteren kasaplar ile marketlerin şarküteri bölümünü denetledi.

Buldan Belediyesi tarafından halkın sağlığını korumak amacıyla gıda üzerine üretim ve satış yapan iş yerlerine yönelik denetimler sürüyor.  Bu kapsamda , Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Veteriner Hekim Hayal  İnci ile birlikte kasapları ve  marketlerin şarküteri bölümlerini denetledi.

Yapılan denetimlerde,  işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, genel temizlik, mezbaha harici kaçak olarak hayvan kesilip kesilmediği, çalışanların ve işyerinin hijyeni ile alakalı konuları dikkat eden ekiplerimiz, kurallara uymayan ve eksik evrakı bulunan esnafı uyararak, eksikliklerin gidermesi konusunda süre tanıdı.    Denetimlerde işyerlerinde Kovid-19 tedbirlerini de denetleyen ekipler, esnafı maske-sosyal mesafe ve hijyen konusunda uyardı.